vrijdag 26 februari 2010

Syringomyelie bij o.a. de King Charles Spaniel

Lees hier het artikel dat Julie Eenstroom aanleverde over deze ernstige erfelijke afwijking.

woensdag 17 februari 2010

FINSE KENNELCLUB ACCEPTEERT KNIKSTAARTEN

Per 1 januari zijn er in Finland nieuwe regels omtrent het keuren van een aantal rassen, waaronder de King Charles Spaniel. Vanaf deze datum mogen keurmeesters knikstaarten of gebogen staarten niet langer bestraffen. De staartenproblematiek binnen het ras is groot, niet zo zeer bij de fokkers en eigenaars, maar wel bij een categorie keurmeesters, die hier grote moeite mee hebben.
De King Charles is een ras dat al in de 19e eeuw werd gecoupeerd en waar nooit naar staarten is gekeken; met de invoering van het coupeerverbod in steeds meer landen komen de gekste staarten naar voren. Knikken, haken, enkele en dubbele bochten, je kunt het zo gek niet bedenken. Daarnaast is er ook een categorie met een aangeboren stompstaart.
Rasspecialisten hebben geen problemen met de staarten, maar veel allrounders wel; zij maken vergelijkingen met andere rassen, waar knikstaarten zwaar bestraft worden en soms zelfs tot diskwalificatie leiden. Dit omdat dergelijke staarten zouden wijzen op skeletafwijkingen; hiervan is bij de King Charles door de decennia heen echter niets gebleken.


Finland is het eerste land dat zwart op wit zet dat een afwijkende staart is toegestaan. Dat er nog maar veel mogen volgen.

dinsdag 16 februari 2010

Bichon Frisé vermist.

Macho vermist

Hondje Macho (4 jaar) wordt al enige weken vermist. Op maandag 18 januari is hij weggelopen bij het uitlaten en verdwenen in Houten. Macho is een erg schuw hondje, en laat zich niet gemakkelijk benaderen door onbekenden. Zijn eigenaren zijn wanhopig op zoek naar een teken van leven van Macho. Ze zijn erg bezorgd voor hem met dit slechte weer.

Macho is een kleine witte hond met een pluizige krulvacht, hangende oren en een pluimstaart. Toen hij wegliep had hij een rode halsband met pootafdrukjes om. Macho is gechipt.

Als u Macho ziet of iets over hem hoort, neemt u dan zo snel mogelijk contact met zijn eigenaren op, via machovermist@hotmail.com. U kunt ook contact opnemen met het Huisdierenmeldpunt Utrecht. Voor meer info:www.huisdierenmeldpuntutrecht.nl" Op deze site staan nog meer foto’s van Macho.

Macho heeft ook een filmpje op YouTube: www.youtube.com/watch?v=18jtiebxcEM". Help de zoektocht ook door het filmpje te bekijken en het door te sturen aan anderen, zodat ook via YouTube zo veel mogelijk mensen naar Macho gaan uitkijken.

woensdag 10 februari 2010

Rasseminar geslaagd!

Lees hier het uitgebreide verslag dat Ankie v.d. Berg maakte over het seminar met als onderwerp, de King Charles Spaniel.